facebooktwitter-bird-logo-shape-in-a-squaregoogleinstagramribbontimeloginaddfamilycouple
Ani Antik Kenti
Ani Antik Kenti

ANİ ANTİK KENT TARİHİ

            Ani harabeleri adıyla da anılan ani antik kentKars iline bağlı ve il merkezine yaklaşık olarak 42 km uzaklıkta, tarihi bir şehirdir. Etrafı korunaklı dağ ve kayalarla çevrilidir. Yani savunmaya elverişli bir yerdir. Savunmaya elverişi bir alan oluşu kentin vaktinde pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığının en büyük kanıtıdır. Tercih noktası durumundadır. Doğu Anadolu'ya gelip Kars'a uğrayanların burayı görmeden gitmesi bu kente büyük haksızlık olur.

 

 TİCARİ ÖNEMİ

            Tarihte ipek yolu geçiş noktasında Kafkasların Anadolu'ya ilk giriş kısmındadır. Bu durum konaklama ve turizm anlamında önemli getiri sağlamıştır. Harika bir şehir planlamasına sahiptir. Mimari olarak gerek dini mimari gerekse sivil mimari konusunda muhteşem bir güzelliğe sahip. Surlar ve kaleleri de gözlemlersek askeri mimari de bir hayli gelişmiştir. Anadolu, Kafkaslar ve Kuzey Sibirya bölgelerinin birleşme noktasında olması sebebiyle çok kültürlü bir yapıya sahip olan ani antik kent her yıl binlerce turist çekmektedir. Ani Kenti'nin bir ticaret merkezi olma özelliğini kaybetmesi Moğolların Anadolu'yu işgali ve bu kenti yağmalaması ile gerçekleşir. Kentin ticari önemi yerle bir edilir ve artık eski önemi kalmaz

 

 1001 KİLİSE KENTİ

            Ani Antik Kenti'nin tarihte bilinen bir diğer adı 1001 kilise kentidir. Ermenilere vaktinde fazlasıyla ev sahipliği yapan bu kentin kiliseleri ünlüdür. . Ani antik kent Ermenilerin hakimiyetinden sonra Karakoyunlu, Akkoyunlu ve Osmanlı hakimiyetini de tatmıştır. O kadar medeniyete ev sahipliği yapan bu şehir yaşadığı kültür sentezinin dışında bir değişim yaşamamış, tarihi dokusunu hep korumuştur.

 

Paylaş:
  • KARŞILAŞTIR 0
  • GÖSTER
  • TEMİZLE
    Villacım Emlak Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Veri Sorumlusu) olarak; veri sorumlusu sistemlerimize yetkisiz kişi/kişiler tarafından erişilmesi suretiyle 12/04/2022 tarihinde veri ihlalinin gerçekleştiği, ihlalden etkilenen ilgili kişi grupları ve kişi sayısının henüz belirlenemediği, ihlalin kaynağı ve gerçekleşme yöntemine ilişkin araştırmaların devam ettiği, sorumlular hakkında aynı gün adli ve idari süreçlerin başlatıldığı hususlarını siz müşterilerimize (ilgililere) 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nun 12/5 maddesi uyarınca sorumluluklarımızın farkında olarak bildirmekteyiz.